Diesens pokal

I 1937 styrtet et fly av typen Tiger Moth i nærheten av Meskestad-sætra. Om bord var piloten Lars Søraas og navigatør Ernst-Herman Diesen. De var på vei fra Kjeller til et flystevne på Sola da de kom inn i tett tåke. Begge ble skadet, men Søraas greide å ta seg frem til bygda etter hjelp. Mange fra bygda deltok i redningsarbeidet, og ble belønnet med hedersbevisninger etterpå.

Det ble opprettet en pris kalt Diesens Pokal, som en takk til bygda vår og menneskene her. Efteløt Idrettslag står for utdelingen. Statuettene sier at denne pokalen skal gå til en person som har gjort en stor idrettslig eller administrativ prestasjon for idrettslaget. Mange har mottatt pokalen, og noen opptil flere ganger.

2022 Runar Hannevold

2021 Jenter 15 - Fotball

Når styret i idrettslaget ba om kandidater til Diesens pokal for 2021, var Jenter 15 en kandidat som tidlig ble nevnt. Et enstemmig styre besluttet å gi Diesens pokal til J-15. J-15 har bestått av spillere født i 2005-2006-2007.
Jentelaget har deltatt i futsalserien (innendørs) og i utendørsserien, vår og høst. De ble kretsmestere for høstsesongen 2021.
Trenere/oppmenn for jentelaget har vært Tommy Øiesvold og Steinar Sending.
Sitat fra TommySteinar:
«Jentelaget har hatt et godt samhold innad i laget. Dette til tross for at laget har bestått av 3 årskull med ulike ferdigheter. Alle spillerne har bidratt til at flere kamper ble vunnet, til tross at vi var fysisk og teknisk underlegne motstanderlaget. Det gode samholdet og at alle var med å yte sitt beste som spiller gjorde at sesongen ble veldig bra.»
Vi gratulerer Jenter 15 med Diesens pokal for 2021!

2020 Berit Bøe Marstein
2019 Ingvild Holmbakken Hannevold
2018 Efteløtreserven
2017 Roy Stordalen
2016 Jentelaget fotball